Slovenski naravoslovni fotograf leta 2017

Mednarodni natečaj naravoslovne fotografije 2017 MAGIČNA NARAVA / MAGICAL NATURE.

Hvaležen, da je predanost naravoslovni fotografiji nagradila mednarodna žirija priznanih in uveljavljenih naravoslovnih fotografov, ki mi je na Mednarodnem fotografskem natečaju »Magična narava«, podelila naziv Slovenski naravoslovni fotograf leta 2017 , fotografijo »1000 Frogs« izbrala za Slovensko naravoslovno fotografijo leta 2017 ter podelila priznanje za fotografijo »Underwater Hunt«.

Na natečaj je 271 fotografov iz 45 držav prispevalo skoraj 4300 fotografij. Izbrane fotografije so predstavljene na razstavi in objavljene v knjigi Magična narava.

Organizator natečaja, Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije, navaja: »Cilj natečaja je skozi posebnost naravoslovne fotografije spodbujati spoštovanje in skrb za naravo. Narava je ena in edina in ljudje smo povsem odvisni od nje.« Obenem želijo z natečajem pokazati moč, ki jo ima naravoslovna fotografija, za doseganje teh ciljev. Natečaj se je odvijal pod pokroviteljstvom Life NaturaViva, Evropskega projekta z naslovom »Biodiveziteta – umetnost življenja«.

Iskrene čestitke tudi vsem ostalim nagrajenim fotografom.